Stołówka

Zamów Posiłek - aplikacja

Szanowni Państwo,

Rejestracja jest możliwa na naszej stronie internetowej:

https://aplikacja.zamowposilek.pl/open_registration

Poniżej znajdują się linki do filmów instruktażowych (należy kliknąć w poniższe linki aby otworzyć lub skopiować do przeglądarki internetowej):

jak się zarejestrować:

https://youtu.be/mVUF8pUVsQM

jak płacić i zamawiać posiłki:

https://bit.ly/2J7o0xz

Nasz system działa na zasadzie przedpłat, to znaczy, aby móc zamówić posiłki należy najpierw dokonać wpłaty zaliczki, a po jej zaksięgowaniu w aplikacji złożyć zamówienie na wybrany miesiąc.

Zamówienie i anulowanie ( obiadów jest możliwe do godz. 8:00 w dniu wydania posiłku)

 Po zarejestrowaniu zachęcamy Państwa do skorzystania z wygodnej aplikacji mobilnej na telefony.

  Jak to zrobić:

  • w telefonie z systemem Android (Samsung, LG, HTC, Huawei i inne) należy wejść w „Sklep Play” (Google Play), w telefonie firmy iPhone należy wejść w sklep „App Store”.
  • następnie wyszukać „zamowposilek.pl” z ikonką 
  • kliknąć „zainstaluj” i „otwórz”
  • pozostaje już tylko zalogowanie się – login to podany przy rejestracji email, a hasło jest to samo jakie nadano przy pierwszym logowaniu

W przypadku problemów z rejestracją lub samą aplikacją prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta przez naszą stronę www.zamowposilek.pl lub po udanym zalogowaniu przez zakładkę "Pomoc > Wyślij wiadomość”. W „Pomocy” znajdą Państwo również aktualną instrukcję obsługi aplikacji.

Pytania odnośnie jadłospisu, diet itp. prosimy kierować bezpośrednio do szkoły, również poprzez zakładkę „Pomoc”.

Pozdrawiamy

Zespół zamowposilek.pl

Odpłatność za obiady

 

 

Wpłaty za obiady dokonuje się tylko przelewem na konto szkoły do 10 każdego miesiąca.

Szkoła Podstawowa nr 1, ul. Wilczyńskiego 62, 24-200 Bełżyce

nr konta 59 8733 0009 0015 0675 2000 0080

W tytule wpłaty należy wpisać imię i nazwisko i klasę dziecka oraz miesiąc za który jest płatność

Jadłospis

1. Poniedziałek 15.04.2024
1. Zupa jarzynowa , pieczywo
(składniki :Woda , ziemniaki , kalafior, brokuł , marchew , śmietana , mięso wieprzowe, pietruszka , seler , por , koper , sól , pieprz czarny, chleb zwykły *, chleb żytni *)
2. Kopytka z masłem i buła tartą , surówka z kapusty pekińskiej kompot owocowy , owoc
(Składniki :Mąka pszenna , ziemniaki , kapusta pekińska , jabłko , marchew , masło , olej rzepakowy , bułka , sól , ocet jabłkowy , kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)
2. Wtorek 16.04.2024
1. Zupa pomidorowa z makaronem
(składniki : Woda , marchew , śmietana , przecier pomidorowy ,mięso wieprzowe, makaron pszenny, pomidory w kostce pietruszka , seler , por , koper , sól , pieprz czarny)
2. Filet z kurczaka panierowany ,, ziemniaki , mix warzyw w sosie winegret ,kompot owocowy , jogurt owocowy
(Składniki :Ziemniaki , filet z kurczaka , sałata lodowa , jaja , ,bułka , olej rzepakowy , pomidor , ogórek szklarniowy , papryka żółta , cebula , mleko , mąka pszenna ,, śmietana , musztarda ( gorczyca , ocet spirytusowy , syrop palonego cukru , przyprawy), sól , pieprz czarny sól , kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)
3. Środa 17.04.2024
1. Żurek z jajkiem i kiełbasą , pieczywo
(składniki :Woda , jaja , kiełbasa wiejska ( mięso wieprzowe , czosnek , sól , pieprz , cukier ) , śmietana , marchew , seler , pietruszka , chrzan , por , ocet jabłkowy , sól , majeranek , pieprz czarny , chleb zwykły *, chleb żytni *)
2. Gulasz wołowy , kasza pęczak , mizeria z jogurtem naturalnym , kompot owocowy , sok owocowy
(składniki: mięso wołowe , ogórek szklarniowy ,kasza pęczak , jogurt naturalny , cebula , mąka pszenna , olej rzepakowy , sól , papryka słodka , lubczyk , kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)
4. Czwartek 18.04.2024
1. Rosół z makaronem
(składniki : Woda , mięso drobiowe , mięso wołowe , makaron pszenny , marchew seler , pietruszka , por , koper , natka pietruszki ,sól , kozieradka , lubczyk , pieprz czarny )
2. Udziec z kurczaka , ziemniaki , marchewka z groszkiem , ziemniaki , kompot owocowy , sok owocowy
(Składniki : Ziemniaki , udziec z kurczaka , marchewka z groszkiem , masło , mleko , śmietana , mąka pszenna , cukier , cząber , kurkuma , majeranek , papryka słodka , pieprz cytrynowy , sól , pieprz czarny , kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)
5. Piątek 19.04.2024
1. Zupa pieczarkowa ,pieczywo
(składniki : Woda , ziemniaki , pieczarki ,marchew , śmietana , mięso wieprzowe , seler , pietruszka , por , koper , sól , pieprz czarny ,chleb zwykły *, chleb żytni *)
2. Filet z ryby , ryż , surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy , owoc
(Składniki : Filet z ryby ,kapusta kiszona , ryż , olej rzepakowy , jaja , bułka , mąka pszenna , jabłko , cebula , sól , pieprz cytrynowy, trawa cytrynowa , kompot – mieszanka owocowa , cukier

*Wykaz składników dostępny u intendenta

Zapisy na obiady

Stołówka szkolna - zapisy na obiady - 2022/2023

 

Zapisy dzieci na obiady w roku szkolnym 2022/2023

KARTA ZGŁOSZENIA DZIECKA NA OBIADY W STOŁÓWCE SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR1 IM.JANA PAWŁA II W BEŁŻYCACH>>

Kartę Zgłoszenia ( 2 pierwsze Strony) należy przesłać na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Cena obiadu w roku szkolnym 2022/2023 wynosi 9 zł


Wszelkie uwagi proszę kierować pod nr. tel. 81 5162089

Opracowała Beata Wójtowicz


Zapisy za obiady można dokonać:

  • elektronicznie e-mailem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub Osobiście pokój nr 8,
  • Przypominamy o konieczności zgłaszania nieobecności ucznia na obiadach!
  • W przypadku braku zgłoszenia pomniejszenie wpłaty traktowane jest jako niedopłata!
  • Odpisu dokonać mogą osoby, które wcześniej zgłosiły nieobecność dziecka na obiedzie,
  • Cena 1 obiadu wynosi 9 zł, ale może ulec zmianie, o czym rodzice zostaną poinformowani,
  • Wysokość wpłat za obiady oraz jadłospisy będą wywieszane na tablicy ogłoszeń oraz przy stołówce szkolnej,
  • W przypadku nieterminowych płatności naliczane będą odsetki!
  • Po okazaniu dowodu wpłaty (może być to również wydruk potwierdzenia przelewu przez Internet) w pokoju nr 8 osoba stołująca się otrzymuje abonament. Brak potwierdzenia wpłaty spowoduje skreślenie ucznia z listy stołujących się,
  • Dni wydawania abonamentów wywieszane są na tablicy ogłoszeń (korytarz przy świetlicy),
  • Odpisy (nadpłaty) oraz niedopłaty wywieszone są co dwa miesiące na tablicy ogłoszeń. Wpłatę za obiady należy skorygować odpowiednio o niedopłatę lub nadpłatę,
  • Przypominamy, że jeżeli uczeń rozpoczyna jeść obiady, np. od 3-go lub 4-go dnia wydawania obiadów w nowym miesiącu, należy to zgłosić telefonicznie (tel. 81 516-20-89)  lub osobiście w pokoju nr 0 przed początkiem nowego miesiąca. Inaczej wpłaty od 3-go lub 4-go dnia wydawania obiadów będą traktowane jako niedopłaty,
  • Wpłata elektroniczna obejmuje tylko pełny abonament,
  • Rezygnację z obiadów w kolejnym miesiącu należy zgłaszać maksymalnie najpóźniej ostatniego dnia poprzedniego miesiąca
  • Brak zgłoszenia rezygnacji oznacza, że dany uczeń traktowany jest jako osoba stołująca się, której rodzice (opiekunowie) powinni uregulować należność za obiady!
  • Na jadalnię wstęp mają tylko uczniowie stołujący się.

Regulamin stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 1 w Bełżycach

I. UPRAWNIENIA DO KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI:

 1. Ze stołówki szkolnej mogą korzystać uczniowie Zespołu Szkół nr 1 oraz nauczyciele i pracownicy szkoły.

2. Ze stołówki korzystają uczniowie wnoszący opłaty indywidualnie lub, których dożywianie finansuje: GOPS oraz inni sponsorzy.

3. Na obiady zapisywani są uczniowie na początku  lub w trakcie roku szkolnego, po uprzednim zgłoszeniu tego faktu intendentowi szkoły.

 II. ODPŁATNOŚĆ ZA OBIADY:

1. Stołówka szkolna zapewnia posiłki gotowane w formie dwudaniowego obiadu.

2. Cena jednego obiadu ustalana jest przez Dyrektora i Intendenta  szkoły.

3. Cena jednego obiadu dla uczniów obejmuje koszt produktów zużytych do  przygotowania posiłku –  koszt wsadu do kotła.

 III. OPŁATY:

 1. Odpłatność za obiady za dany miesiąc uiszczana jest u Intendenta  Szkoły do 10-go każdego miesiąca, w wyjątkowych sytuacjach  na prośbę Rodziców wpłaty przyjmowane są po upływie wyznaczonej daty.

2. W przypadku nieuzasadnionego nieuregulowania opłaty do 10-go każdego miesiąca, uczniowie zalegający z opłatami, otrzymują upomnienia, nieterminowość zgłaszana jest także wychowawcom klas i rodzicom.

3. Wpłaty u Intendenta potwierdzone są dowodem wpłaty na numerowanym kwitariuszu i podpisem intendenta. Oryginał otrzymuje wpłacający, kopia pozostaje do rozliczenia dokumentacji stołówki.

4. Intendent szkoły posiada listy imienne uczniów korzystających z obiadów. Obiady dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 wydawane są na podstawie potwierdzenia tożsamości przez wychowawcę świetlicy lub dowodu wpłaty.

 IV. ZWROTY ZA OBIADY:

1. Zwrot poniesionych kosztów może nastąpić z powodu choroby, wycieczki, lub innych przyczyn losowych, jeżeli nieobecność ucznia wynosi jeden dzień lub dłużej.

2. Nieobecność musi być zgłoszona u intendenta osobiście, telefonicznie lub pisemnie najpóźniej do godz. 8.00 danego dnia. Tylko na tej podstawie powstała nadpłata może być zaliczona na poczet opłaty na następny miesiąc.

3. Odliczenie kwoty następuje z odpłatności w następnym miesiącu.

4. W szczególnych przypadkach, gdy uczeń lub rodzic dokonujący wpłaty na początku miesiąca zgłasza nieobecności w ściśle określonych dniach tygodnia, intendent pobiera opłatę pomniejszoną o kwotę za zgłoszone dni. Nieuzasadniona lub nie zgłoszona nieobecność na posiłku nie podlega zwrotowi kosztów

 V. WYDAWANIE POSIŁKÓW:

1. Posiłki wydawane są od godz. 11.30 do godz. 14.00

2. W stołówce wywieszony jest jadłospis tygodniowy i na stronie www szkoły zatwierdzony przez intendenta oraz szefową kuchni. Posiłki przygotowywane są zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i kalkulacją kosztów.

VI. ZASADY ZACHOWANIA W STOŁÓWCE:

1. Podczas spożywania posiłków obowiązują zasady kulturalnego zachowania.

2. Po spożyciu obiadu brudne naczynia należy odnieść w wyznaczone miejsce.

3. Nad bezpieczeństwem uczniów przebywających w czasie obiadu w jadalni – stołówce czuwają - nauczyciel dyżurujący oraz wychowawcy świetlic.

4. Nauczyciel dyżurujący, wychowawca – organizuje i kieruje wydawaniem obiadów.

5. Uczniowie mogą zgłaszać propozycje dań do jadłospisu.

6. Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek i plecaków przed stołówką.

7. Niezwłocznie po posiłku należy ustąpić miejsca innym.

8. W stołówce obowiązuje zmiana obuwia.

9. Ze względów sanitarno-epidemiologicznych podczas wydawania obiadów na stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek (rodzice oraz inne osoby proszone są o nie wchodzenie do stołówki podczas obiadu).

10. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady obowiązuje kolejka w jednym szeregu.

11. W stołówce szkolnej uczeń powinien:

- spokojnie poruszać się po stołówce,

- zachować porządek przy odbiorze drugiego dania oraz przy oddawaniu naczyń,

- zachowywać się w sposób kulturalny, cicho i spokojnie spożywać posiłek,

- zastawić po sobie porządek ( odnieść talerze, zostawić czyste miejsce na stoliku),

- szanować naczynia, sztućce i nakrycie stołu,

- naprawić szkodę uczynioną w stołówce.

12. O nagannym zachowaniu ucznia w stołówce będzie poinformowany wychowawca, rodzice oraz Dyrektor szkoły.