Jadłospis

1. Poniedziałek 14.04.2025 

       1.    Zupa jarzynowa , pieczywo  
 ( składniki :  Woda  ,  ziemniaki , brokuł  , kalafior  , mięso wieprzowe  ,  marchew , śmietana  seler , pietruszka , por  , koper  , sól , pieprz czarny ,chleb zwykły *, chleb żytni *)

        2     Makaron z sosem karbonara ,  kompot owocowy , owoc 
 (Składniki :Makaron pszenny ,,śmietana , szynka wieprzowa , ser żółty , cebula , czosnek ,  kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)

2. Wtorek  15.04.2025

        1.    Kapuśniak , pieczywo
 ( składniki : Woda  , kapusta kiszona  , mięso wieprzowe  ,  marchew , śmietana  seler , pietruszka , por ,  sól , pieprz czarny ,chleb zwykły *, chleb żytni *)

        2.     Kotlet  drobiowy panierowany   , ziemniaki , mix warzyw w sosie winegret, kompot owocowy , sok owocowy
 ( Składniki : Ziemniaki  , filet z indyka ,  sałata lodowa , jaja , bułka ,  olej rzepakowy , pomidor , ogórek szklarniowy , papryka czerwona , cebula , mąka pszenna ,  mleko ,śmietana  , miód , musztarda ( gorczyca , ocet spirytusowy , syrop palonego cukru , ,przyprawy) , sól , pieprz czarny,   kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier )

3. Środa  16.04.2025

       1.    Barszcz  biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo
( składniki : Woda  , jaja , kiełbasa wiejska ( mięso wieprzowe , czosnek , sól , pieprz czarny , cukier) , śmietana  , marchew , seler , pietruszka , por , chrzan  ocet jabłkowy  , sól ,majeranek , pieprz czarny, chleb zwykły *, chleb żytni *)

        2     Gulasz wieprzowy , kasza bulgur , sałatka z ogórka zielonego , kompot owocowy , owoc
(składniki : Mięso wieprzowe , ogórek , szklarniowy  , kasza bulgur ,koper , szczypior, olej , mąka pszenna , ocet jabłkowy , sól ,papryka słodka , papryka ostra , lubczyk , kompot owocowy- mieszanka owocowa , cukier )

 

 


*Wykaz składników dostępny u intendenta