Jadłospis
1. Poniedziałek 14.04.2025
1. Zupa jarzynowa , pieczywo
( składniki : Woda , ziemniaki , brokuł , kalafior , mięso wieprzowe , marchew , śmietana seler , pietruszka , por , koper , sól , pieprz czarny ,chleb zwykły *, chleb żytni *)
2 Makaron z sosem karbonara , kompot owocowy , owoc
(Składniki :Makaron pszenny ,,śmietana , szynka wieprzowa , ser żółty , cebula , czosnek , kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier)
2. Wtorek 15.04.2025
1. Kapuśniak , pieczywo
( składniki : Woda , kapusta kiszona , mięso wieprzowe , marchew , śmietana seler , pietruszka , por , sól , pieprz czarny ,chleb zwykły *, chleb żytni *)
2. Kotlet drobiowy panierowany , ziemniaki , mix warzyw w sosie winegret, kompot owocowy , sok owocowy
( Składniki : Ziemniaki , filet z indyka , sałata lodowa , jaja , bułka , olej rzepakowy , pomidor , ogórek szklarniowy , papryka czerwona , cebula , mąka pszenna , mleko ,śmietana , miód , musztarda ( gorczyca , ocet spirytusowy , syrop palonego cukru , ,przyprawy) , sól , pieprz czarny, kompot owocowy – mieszanka owocowa , cukier )
3. Środa 16.04.2025
1. Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo
( składniki : Woda , jaja , kiełbasa wiejska ( mięso wieprzowe , czosnek , sól , pieprz czarny , cukier) , śmietana , marchew , seler , pietruszka , por , chrzan ocet jabłkowy , sól ,majeranek , pieprz czarny, chleb zwykły *, chleb żytni *)
2 Gulasz wieprzowy , kasza bulgur , sałatka z ogórka zielonego , kompot owocowy , owoc
(składniki : Mięso wieprzowe , ogórek , szklarniowy , kasza bulgur ,koper , szczypior, olej , mąka pszenna , ocet jabłkowy , sól ,papryka słodka , papryka ostra , lubczyk , kompot owocowy- mieszanka owocowa , cukier )
*Wykaz składników dostępny u intendenta